Modeliranje in analitika

Verjamemo v poslovno vrednost podatkov. Toda iskanje poslovne vrednosti v podatkih je velik izziv. Kako pretvoriti neobdelane podatke v resnično poslovno vrednost? EconLab se specializira v obdelavi in prikazu podatkov iz katerih pridobimo informacije, ki vodijo do poslovne vrednosti. To počnemo z dokazanim strokovnim znanjem.

Naša znanja

  • Upravljanje podatkov
  • Poslovna analitika
  • Statistični in ekonomski modeli
  • Logistika – Merjenje učinkovitosti

Upravljanje podatkov doživljamo kot jedro modeliranja in analitike. Zavedamo se, da je upravljanje podatkov ključni gradnik modeliranja in analitike. Usklajenost življenskega cikla podatkov in upravljanja podatkov je ključnega pomena za uspešno modeliranje in poslovno analitiko. Našim strankam pomagamo z vzpostavljanjem ključnih korakov za izboljšanje in upravljanje njihovih podatkov. Podatkov, ki jim stranke zaupajo. Pripravimo vas na fazo analize in modeliranja.

Informacije predstavljajo moč. Poslovna analitika tako nosilcem odločitev zagotavlja moč. Našim strankam pomagamo, da jih pravočasno in ob pravem času okrepimo s pravimi informacijami. Ker se zavedamo, da je pravočasno zbiranje pravih informacij odvisno od razpoložljivosti podatkov, našim strankam predlagamo, da začnejo z upravljanjem podatkov že na samem začetku. Od upravljanja podatkov do poslovne analitike je dolga pot, vendar rezultati so osupljivi.

Podajanje napovedi je težko – še posebej, ko napovedujemo prihodnost. Kljub temu, vam lahko EconLab nudi konkurenčno prednosti pri razkrivanju, kaj se skriva v  prihodnosti. Naše osebje ima veliko izkušenj s statističnimi in ekonomskimi modeli, ki jih je mogoče uporabiti za napovedovanje dinamike poslovnih tematik. Naša ključna prednost je v razumevanju poslovnih potreb in realnosti, ki stoji za modelom. Kombinacija poslovnih in tehničnih veščin nam omogoča, da naredimo največji možni vpliv na poslovanje z modeliranjem tega, kar je pomembno, na način, ki ustreza končnim uporabnikom modelov. Velik poudarek dajemo tudi prenosu znanja, saj strankam pomagamo razviti intuicijo za razumevanje modelov, kar naredi celoten postopek uporabe modela robustnejši.

Ekipa EconLaba je z uporabo lastne metodologije podprla uvedbo KPI-jev v velik slovenski logistični holding. Sodelovalo je več kot 10 podjetij, ki uporabljajo razviti pristop. Vsem podjetjem smo pomagali izbrati pravilne KPI-je, ki so vpeti v postopke in procese z namenom podpore usmerjevanja poslovanja v predvideno smer.

Reference

Kratkoročno napovedovanje proizvodnje obnovljivih elektrarn (mikro hidro in fotovoltaičnih) z uporabo ARDL modelov. Model je bil zgrajen na način, da je obsegal vse elektrarne v državi, na podlagi katerega je bil predviden obseg proizvodnje.

Razvoj in nenehno posodabljanje makroekonomskih napovedi v podporo odločitvam o alokaciji portfelja velike zavarovalnice.

Uvajanje upravljanja ključnih podatkov z namenom uvajanja najboljših praks, politik in postopkov upravljanja podatkov. Priprava stranke na uvajanje poslovne analitike v prihodnosti.