Bio

Aljoša Feldin je neodvisni analitik in svetovalec z dvajsetimi leti akademskih izkušenj z Univerze v Ljubljani, s katero še vedno sodeluje. Je doktor ekonomije na Univerzi v Pittsburghu (mentor Alvin E. Roth, Nobelov nagrajenec) in ima več objav v znanstvenih revijah s področja industrijske organizacije, mikroekonomije in teorije iger. Specializiran je za tržne analize s poudarkom na konkurenci in strateških vidikih. Kot del svoje predekonomske kariere je diplomiral iz matematične fizike, delal pa je tudi kot razvijalec programske opreme in vodja projektov. S kombinacijo pomembnih akademskih izkušenj in izkušenj pri projektih tržne analize Aljoša prinaša edinstven vpogled v tržne dejavnosti tako s strani ponudbe kot s strani regulatorja. Ima več kot 15 let izkušenj svetovanja zasebnim in javnim institucijam na področju ekonomskega modeliranja, tržne analize, protimonopolnih postopkov, nastopa pa tudi kot sodni izvedenec. Njegove stranke segajo od raznoraznih dobaviteljev energije, telekomunikacijskih operaterjev, preko finančnih institucij do javnih institucij.

Kontakt

Selected references

Analiza učinkov delne deregulacije trga pogonskih goriv v Sloveniji in priprava nadaljnjih strategij za slovenske trgovce z pogonskimi gorivi in njihovo krovno organizacijo.

Razvoj ekonomskega modela in programskega orodja za nadzor odnosov z dobavitelji v luči nove regulacije s strani MKGP Republike Slovenije za eno od večjih slovenskih trgovskih družb.

Razvoj ekonomsko-aktuarskega modela vzajemnih avtomobilskih zavarovanj za slovensko blockchain startup podjetje.

Izdelava metodologije merjenja družbeno-ekonomskih učinkov investicij na temelju multiplikativnih učinkov za potrebe ocene koristi investicij in rekonstrukcij za upravljalca slovenskega prenosnega omrežja za električno energijo.

Objave

 • “Core convergence in two sided matching markets : computational and theoretical approach”

  The society for economic design SED 2000 = Conference on economic design : abstracts, participant directory : June 22-27 2000 Istambul, Turkey. - p. 4, 2000

 • “Core convergence in two sided matching markets”

  Advances in economic design. - p. 125-150, 2003

 • “Hierarchy of bank strategies in transition economies : a case study of Slovenian banking sector”

  Feldin, Aljoša, ; Košak, Marko ; Prašnikar, Janez, Economic policy and global recession. - Vol. 2, p. 69-86, 2009

 • “Strategic considerations in banking ownership : the case of Slovenian banking market”

  Transformations in business & economics - Vol. 8, no. 3 (18) , p. 36-56, 2009